torsdag 24 mars 2011

Inredningstips 1

Jag älskar att fynda prylar - på loppis eller i inredningsbutiker. Då blir det lätt lite rörigt. Om man inte använder sig av grupperingar vill säga! Tricket är att samla sina saker i små grupper om 3-5 föremål. De kan vara av samma färg, samma material eller samma typ. Här samsas t.ex. en billig IKEA-lampa med en Rörstrandsvas - Oliv, och en Bersåskål av Stig Lindberg. Den gemensamma nämnaren är färgen och de olika mönstren krockar inte med varandra.


Man kan också bygga inredningen kring en historia och samla saker som har en gemensam röd tråd. Som här i ett vitrinskåp med bortplockad baksida. Temat är 50-tal och rock n roll. Här finns snygga bilmagasin, en gammal leksaksbil från 50-talet, en stråhatt, en plåtburk med old school tatueringsmotiv och ett gammalt knogjärn (!) 
Blir som en egen liten utställning!


Här är färgen återigen gemensam. Gamla burkar och ett snyggt kexpaket samsas med nytt porslin och nya äggkoppar från Alessi.Här är det plåtskylten som är utgångspunkt för inredningen. En modern Steltonkanna tillsammans med 50-talsmönstrade Spisa ribb-koppar och en snygg glasburk med bruna (viktigt he he!) kakor funkar bra ihop.
Våga blanda! Nytt med gammalt. Dyrt med billigt. Snyggt med fult. Det är det som gör inredningen personlig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar